;

Innowacje

Jedzenie z paszportem i hejt w sieci (1)

Kasia Barys

16 października 2021

Jedzenie z paszportem i hejt w sieci
1

Hejt w internecie

15% dorosłych Polaków w ciągu ostatniego roku osobiście doświadczyło hejtu w Internecie, rozumianego jako obrażanie, wyzywanie, poniżanie, wyśmiewanie lub zniesławianie. Hejtu doświadczyła aż co czwarta osoba (24%) w wieku 18-24 lata. Przeważa przekonanie, że u podłoża hejtu może tkwić brak satysfakcji z życia (37%), chęć zwrócenia na siebie uwagi i zyskania rozgłosu (33%), frustracja (32%) lub zazdrość (31%).  Część Polaków uważa, że za hejtem stoją opłacone trolle lub boty (34%) i może on być związany z walką polityczną (27%)

A jak wasze doświadczenia w tym zakresie? Mam nadzieję, że nie byliście ofiarami hejtu w sieci.
źródło: interaktywnie.com

Jedzenie z paszportem

W Polsce w jednej z sieci supermarketów można sprawdzić pochodzenie … ziemniaków. Dzięki technologii blockchain klient ma dostęp do najważniejszych informacji o produkcie, takich jak odmiana, miejsce uprawy, data zbioru z pola oraz kiedy przeprowadzono audyt u dostawcy.

Na każdym opakowaniu ziemniaków „Jakość z Natury”, objętych projektem identyfikowalności, znajdzie się kod QR. Po zeskanowaniu go za pomocą smartfonu, klient zostanie przekierowany do serwisu prezentującego w przejrzysty sposób komplet aktualnych informacji o danej partii produkcyjnej. Kolejne produkty z „paszportem” będą wprowadzane sukcesywnie.

źródło: telepolis.pl

A może wy czytaliście jakieś ciekawe newsy w ostatnim czasie? Podrzućcie w komentarzach, jestem ich bardzo ciekawa.

Udostępnij: Jedzenie z paszportem i hejt w sieci
podaj nick
komentarz jest wymagany
WordPress › Błąd

W witrynie wystąpił błąd krytyczny.

Dowiedz się więcej o debugowaniu WordPressa.